img
Noii anticorpi împotriva HIV au fost eficienți în testele pe animale 23 Ianuarie 2024

Oamenii de știință de la National Institutes of Health (NIH) din SUA au creat anticorpi care au protejat în mod independent maimuțele de infecția cu virusul imunodeficienței (HIV). Studiul urmărește să contribuie la dezvoltarea unui vaccin preventiv împotriva HIV pentru oameni. Detaliile sunt publicate în Science Translational Medicine, relatează life4me.plus

Studiul

Anticorpii care țintesc o peptidă de fuziune pot neutraliza diferite tulpini de HIV în laborator. Oamenii de știință au folosit trei astfel de anticorpi:

  •     un anticorp uman numit VRC34.01 a fost obținut de la un pacient care trăiește cu HIV și care a donat mostre de sânge pentru studiu;
  •     doi anticorpi (DFPH-a.15, DF1W-a.01) au fost izolați de la macacii rhesus care au fost anterior vaccinați pentru a produce anticorpi care vizează peptidele de fuziune.

Eficacitatea acestor anticorpi a fost testată la maimuțele care au primit o singură perfuzie intravenoasă de anticorpi sau placebo. Dozele și combinațiile au variat. Pentru a determina efectul protector, animalele au fost infectate cu o tulpină a virusului imunodeficienței la 5 zile după tratament.

În cele din urmă, toate maimuțele din grupul placebo au fost infectate cu virusul asemănător HIV. Animalele care au primit anticorpii VRC34.01 și DFPH-a.15 au rămas sănătoase, dar 25% dintre maimuțele care au primit anticorpul DF1W-a.01 au contractat virusul.

Comentarii

Fiecare dintre cei trei anticorpi studiați a oferit o protecție semnificativă din punct de vedere statistic împotriva virusului imunodeficienței, iar efectul a fost dependent de doză, adică a fost mai mare la maimuțele cu concentrații mai mari de anticorpi în sânge.

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare